De Zwarte Zwaan

Als je De Zwarte Zwaan (The Black Swan) leest, verandert je manier van kijken naar de wereld voorgoed. Althans dat is mij overkomen: ik ben door het lezen van dit boek gestopt met motorrijden. Met pijn in mijn hart, maar toch. Het besef dat vele kleine upsides voor mij uiteindelijk niet opwegen tegen die ene grote downside, gaf de doorslag.

De Zwarte Zwaan
De Zwarte Zwaan

In een onnavolgbare stijl worden in De Zwarte Zwaan filosofische beschouwingen afgewisseld met de inzichten van de straat. In een intellectuele zwanenvlucht wordt je meegenomen in beschouwingen over kennis, het inductieprobleem (en de gevolgen voor de levensverwachting van de kalkoen) en het menselijke gegeven dat we niet leren dat we niet leren. Taleb: ‘we leven in een complexe, dynamische en recursieve wereld’. Deze blik op de wereld heeft vergaande consequenties voor het hanteren van risico’s en kansen. Relevant voor iedereen die strategische beslissingen neemt in de financiële wereld, de high tech industrie, de aannemerij en overal waar risico’s moeten worden beheerst en kansen moeten worden gegrepen.

Wij delen onze samenvatting graag met je. Want kennis delen, is kennis vermenigvuldigen.

terug naar overzicht

Inschrijving nu geopend:

SOFT SKILLS VOOR PROJECTLEIDERS

Meer informatie

Advies nodig?

Behoefte aan meer informatie of advies bij je keuze?

Bel: 085 200 70 85
Email: info@cltr.nl