Thinking, fast and slow

Het boek Thinking, fast and slow van Daniel Kahneman is een must-read voor iedere projectmanager en opdrachtgever. Het verschil begrijpen tussen het snelle, intuïtieve denken (systeem 1) en het langzame, systematische denken (systeem 2) helpt om op de juiste momenten te kiezen tussen vertragen en versnellen. In Thinking, fast and slow worden de eigenschappen van beide systemen grondig en glashelder uiteen gezet. Met deze achtergrond over ons denken passeren vervolgens de verschillende specifieke feilbaarheden (biases) van ons brein.

Hoogtepunt in dit boek is zonder twijfel prospect theory, waarin we leren waarom verlies en winst psychologisch ‘uit ander hout’ zijn gesneden. Onder aan de streep: het vermijden van verliezen blijkt een veel sterkere drijfveer dan de wens om te winnen. Dit fundamentele inzicht heeft vergaande praktische consequenties voor de wijze waarop we projecten oppakken, leiding geven en risico’s inschatten.

Wij delen onze samenvatting graag met je. Want kennis delen, is kennis vermenigvuldigen.

terug naar overzicht

Inschrijving nu geopend:

SOFT SKILLS VOOR PROJECTLEIDERS

Meer informatie

Advies nodig?

Behoefte aan meer informatie of advies bij je keuze?

Bel: 085 200 70 85
Email: info@cltr.nl