Vijf valkuilen van teams

Op weg naar de vorming van een goed projectteam kom je de vijf valkuilen van teams tegen. Patrick Lencioni’s boek – ‘The Five Dysfunctions of a Team’ biedt een bruikbaar vertrekpunt om de valkuilen te begrijpen en passende maatregelen te nemen. Nu ook in manga strip verkrijgbaar.

Patrick Lencioni

 

Lencioni heeft met ‘The Five Dysfunctions of a Team’ een model uitgewerkt om de vijf valkuilen waar teams tegenaan lopen te herkennen en te behandelen. De theorie wordt in een fictieve casus uiteengezet.

Een korte schets van de situatie. De CEO van DecisionTech heeft Kathryn Petersen aangenomen vanwege haar kwaliteiten op het gebied van teamontwikkeling. Wat haar opvalt is 1) dat niemand het woord ‘team’ gebruikt wanneer zij spreken over het MT. 2) Zij elkaars resultaten niet kennen. Zo weet de Finance man niet wat de verantwoordelijke voor Sales heeft bereikt en vice versa. 3) Tevens wordt duidelijk dat de MT-leden zich sterker verbonden voelen met het team dat zij aansturen, dan met hun MT. Er is dus iets aan de hand. 

De volgorde van de beschreven obstakels die Kathryn overwint, is zo gekozen dat zij een piramide vormt. Zij begint bij de basis om zo verder te bouwen aan een goed functionerend team.

Wie meer wil leren over teams en hoe je je team kan versterken, kan hier beginnen bij onze management samenvatting van het werk van Lencioni.

Voel je vrij om dit bericht te delen met andere mensen in je netwerk. Want kennis delen, is kennis vermenigvuldigen.

terug naar overzicht

Inschrijving nu geopend:

SOFT SKILLS VOOR PROJECTLEIDERS

Meer informatie

Advies nodig?

Behoefte aan meer informatie of advies bij je keuze?

Bel: 085 200 70 85
Email: karel@cltr.nl